Fitxa de pel·lícula

Aquesta pàgina mostra les dades de la pel·lícula China Blue i les projeccions realitzades o previstes.

China Blue

Rodat clandestinament i sota unes condicions difícils a la Xina, aquest documental mostra, des d'un accés privilegiat, el que tant la Xina com les grans marques internacionals s'entesten a amagar: com es produeix la roba que nosaltres comprem.

China Blue ens endinsa en una fàbrica de texans, on dues joves, la Jasmine i l'Orchid, intenen sobreviure a les difícils condicions laborals. Les seves vides es creuen amb les d'altres companyes i amb la del director de la fàbrica on treballen, el senyor Lam. Des dels diferents esglaons de la jerarquia de l'empresa, el documental mostra, humanament, els problemes complexos d'un món globalitzat.

Tal com milions de noies han fet abans, la Jasmine abandona el seu poblet per treballar en una fàbrica a la ciutat. Ràpidament, la seva il·lusió inicial per aconseguir diners per a la seva família s'esvaeix. Es troba sobresaturada per jornades laborals llarguíssimes i els retards dels pagaments. El seu únic consol és l'amistat que neix amb les seves companyes de feina.

Gènere:
Documental
Direcció:
Micha X. Peled
Producció:
Teddy Bear Film
Fotografia:
Micha X. Peled
Observacions:
VO en cantonès, anglès, mandarí i sichuanès subtitulada al català
Durada:
87'
Classificació:
Per a tots els públics