Fitxa de projecció

Aquesta pàgina mostra les dades de la projeccio de la pel·lícula Nömadak tx, [06/06/2008] (Teatre Lloseta).

Pel·lícula:
Nömadak tx
Data:
El dia 06/06/2008 a les 20.30 h
Lloc:
Teatre Lloseta, Lloseta, Mallorca
Organitzador:
Direcció General de Política Lingüística
Cicle:
El documental del mes
Preu:
Gratis

Nömadak tx

La txalaparta és un instrument musical únic. Es toca entre dues persones i la música que en sorgeix no pertany a cap de les dues, sinó al fet de trobar-se i dialogar.

Nömadak Tx relata el desig de dos músics de fer de la txalaparta un lloc de trobada, no sols entre persones, sinó també entre cultures. Moguts per aquest desig, els dos protagonistes viatgen a llocs recòndits del planeta a la recerca de diferents sons i veus. Cada trobada és única, una font de sorpreses i experiències extraordinàries.

Nomadak Tx és una pel·lícula a cavall entre la road movie i el documental de creació. No són viatges còmodes. Van a la recerca d’allò real, del so quotidià, de la trobada directa. A cavall per Mongòlia, en tren des de Bombai, travessant el desert d’Algèria o en els límits del cercle polar àrtic. Sorgeixen, llavors, les veus dels personatges amb els que Harkaitz i Igor s’han anat trobant. Des d’un músic mongol a un taxista hindú, d’una cantant sami a una vella sahrauí. La txalaparta és, doncs, alguna cosa més que un instrument musical, és l’eina de comunicació en la que cadascú formula el seu desig.

En un món cada vegada més globalitzat, Nömadak Tx és un projecte a contracorrent, un espai per a persones que es resisteixen a perdre la seva veu.

Títol original:
Nömadak tx
Gènere:
Documental
Direcció:
Raúl de la Fuente
Guió:
Raúl de la Fuente, Pablo Iraburu, Harkaitz Martínez i Igor Otxoa
Intèrprets:
Igor Otxoa, Txalap.art, Arena Comunicación Audiovisual i Parallel40
Música:
Harkaitz Martínez
Fotografia:
Raúl de la Fuente
Observacions:
Versió original en basc, castellà, gujarati, hindi, tsaatan, amazic, francès, sahrauí, sami, anglès i mongol subtitulada en català.
Durada:
86'