Fitxa de projecció

Aquesta pàgina mostra les dades de la projeccio de la pel·lícula BURMA VJ, [08/04/2010] (Teatre d'Artà).

Pel·lícula:
BURMA VJ
Data:
El dia 08/04/2010 a les 21.00 h
Lloc:
Teatre d'Artà, Artà, Mallorca
Organitzador:
Direcció General de Política Lingüística
Cicle:
El documental del mes
Preu:
Gratis

BURMA VJ

Joves reporters birmans lluiten per informar des d’un país tan aïllat com el seu, tot i el risc de tortura i cadena perpètua a què s’exposen. Armats amb les seves petites càmeres, viuen l’essència del periodisme i insisteixen a mantenir el flux de notícies. El material periodístic es converteix en material de contraban que retorna a Birmània via satèl·lit, a través dels mitjans internacionals.

Joshua, un jove de 27 anys, relata en primera persona com el seu grup de reporters s’organitza i viu l’aixecament dels monjos contra el règim militar a Birmània l’any 2007. Després de les primeres protestes, els equips de televisió estrangers són expulsats del país i Joshua i el seu equip es converteixen en els únics responsables de mantenir viva la revolució a totes les televisions del món. Ràpidament el règim és conscient del poder de la càmera i els reporters són constantment perseguits pels agents del govern que veuen els mitjans sabotejadors com la major presa.

Una visió única del periodisme d’alt risc i de dissidència en un estat policial i, al mateix temps, un document íntegre sobre els històrics i dramàtics fets de setembre de 2007.

Gènere:
Documental / Polític
Direcció:
Anders Østergaard
Observacions:
VO en anglès i birmà subtitulada en català i en castellà
Durada:
84'