Fitxa de projecció

Aquesta pàgina mostra les dades de la projeccio de la pel·lícula The Queen and I, [13/05/2010] (Centre Cultural Can Portmany).

Pel·lícula:
The Queen and I
Data:
El dia 13/05/2010 a les 20.00 h
Lloc:
Centre Cultural Can Portmany, Sant Rafel, Sant Antoni, Eivissa
Organitzador:
Direcció General de Política Lingüística
Cicle:
El documental del mes
Preu:
Gratis

The Queen and I

Després de 30 anys a l’exili per haver participat en la Revolució Islàmica per enderrocar el règim monàrquic del Xa de l’Iran, la cineasta iranianosueca Nahid Persson Sarvestani torna al seu país d'origen i s’enfronta al repte de fer una nova pel·lícula centrada en Farah Diba, la viuda del Xa.

L’exreina rep a la Nahid en la seva vida però aviat descobreix el paper que va tenir la cineasta en la Revolució i comença a sospitar sobre les seves intencions. La gravació s'atura, però després de pocs mesos, la Nahid torna a guanyar-se la confiança de la reina. La cineasta haurà de confrontar la Farah Diba amb els defectes del règim del seu marit, sense posar en perill la pel·lícula.

En el procés de gravar l'antagonista del seu passat revolucionari, Nahid i la reina emprenen un viatge imprevisible a través del qual dues dones a l'exili descobreixen que tenen més en comú del que mai no haurien arribat a imaginar.

Títol original:
The Queen and I
Gènere:
Documental
Direcció:
Nahid Persson Sarvestani
Guió:
Nahid Persson Sarvestani, Zinat S. Lloyd
Producció:
RealReel Doc AB
Durada:
90'
Públic:
Per a tots els públics