Fitxa de projecció

Aquesta pàgina mostra les dades de la projeccio de la pel·lícula Pax Americana i la conquesta militar de l'espai, [13/10/2010] (Sala d'Exposicions de Santa Eulària des Riu).

Pel·lícula:
Pax Americana i la conquesta militar de l'espai
Data:
El dia 13/10/2010 a les 20.30 h
Lloc:
Sala d'Exposicions de Santa Eulària des Riu, Santa Eulària, Eivissa
Organitzador:
Direcció General de Política Lingüística
Cicle:
El documental del mes
Preu:
Gratis

Pax Americana i la conquesta militar de l'espai

La visió de la Terra dominada des de l’espai ja no és només ciència-ficció. Wernher von Braun, el científic espaial nazi i dirigent de la NASA que va inspirar el famós Dr. Strangelove, tenia un somni que ha sobreviscut a cada govern nord-americà des de la Segona Guerra Mundial i que ara s’està fent realitat.

El moment actual és decisiu. Sabem si actualment ja hi ha màquines de guerra orbitant al voltant de la Terra? És possible arribar a acords internacionals per mantenir l’espai sense armes? Hi ha plans d’enviar armament a l’espai que podria extingir la vida al planeta en qüestió de segons?

A través de material d’arxiu i gràcies a un accés sense precedents a la Unitat Espacial de l’exèrcit nord-americà, Pax Americana mostra com es posicionen generals, analistes, polítics, diplomàtics, activistes per a la pau i pilots davant una qüestió tan crítica com desconeguda.

Títol original:
Pax Americana and the Weaponization of Space
Gènere:
Documental / Polític
Direcció:
Denis Delestrac
Guió:
Denis Delestrac i Harold Crooks Direcció de fotografia: Jean-Pierre Saint-Louis
Música:
Amon Tobin
Observacions:
VO en anglès subtitulada en català
Durada:
85'
Públic:
Per a tots els públics