Fitxa de projecció

Aquesta pàgina mostra les dades de la projeccio de la pel·lícula The Socialist, the Architect and the Twisted Tower, [04/11/2010] (Teatre d'Artà).

Pel·lícula:
The Socialist, the Architect and the Twisted Tower
Data:
El dia 04/11/2010 a les 20.30 h
Lloc:
Teatre d'Artà, Artà, Mallorca
Organitzador:
Direcció General de Política Lingüística
Cicle:
El documental del mes
Preu:
Gratis

The Socialist, the Architect and the Twisted Tower

El 1999, el socialdemòcrata Johnny Örbäck, director general de la cooperativa d’habitatges HSB a Malmö, decideix encarregar a Santiago Calatrava la construcció d’un edifici únic a les velles drassanes de la ciutat: la Turning Torso, una torre de 190 metres d’alçada que es retorça sobre si mateixa i que va ser reconeguda com «el millor projecte d’edifici residencial del món» a Cannes.

Els anys passen i el projecte es retarda. Se sobrepassa el pressupost en gairebé 85 milions d’euros i Johnny Örbäck ha de suportar la pressió dels empresaris i dels ciutadans de Malmö, que no entenen per què una cooperativa com l’HSB finança un edifici «fet per a què es llueixin els rics» i no construeix pisos assequibles per a la població.

El director entra a les vides dels protagonistes i viu en primera línia els seus somnis i frustracions. Una mirada única al món de l’arquitectura i sobre què passa quan la visió artística topa amb la dura realitat.

Gènere:
Documental
Direcció:
Fredrik Gertten
Observacions:
VO en anglès subtitulada en català
Durada:
59'